Új jelszó kérése

Hírek

2009.10.10
Amit a XENON világításról tudni érdemes

 

xenon fények

hagyományos halogén izzók színhőmérséklete és fényereje alacsonyabb, mint a H.I.D. xenon izzóknak. Termékskálánkban megtalálhatóak a  a 6000K (kristálykék) színhőmérsékletű izzók, amelyek nagyságrendekkel javítják a látási viszonyokat az éjszakai, esti közlekedések folyamán, valamint sokkal nyugtatóbb a fényük, ezért nem fárasztja annyira az emberi szemet. Fénye nem olvad bele a közvilágításba, ezért a útburkolati jelek, és a táblák szinte ragyognak még városban és nedves útburkolat esetében is. 4300K illetve 6000K-nál magasabb színhőmérsékletű izzók használata nem javasolt! A gyári xenon izzók 4300K színhőmérsékletűek.

xenon izzo A Xenon izzók fényereje is meghaladja a halogén izzókét! Míg a halogén izzók körülbelül 1000 Lumen fényerejűek a xenon izzók elérik akár a 3200 Lument is! Emellett az élettartamuk is magasan túlszárnyalja a halogén izzók élettartamát a kisebb áram felhasználás és szerkezeti felépítés miatt. Egy hagyományos halogén izzó 55W-ot használ, míg egy xenon izzóknak mindössze 35W-ra van szüksége a tökéletes működéshez, amely jóval kisebb igénybevétel gépjárműve elektromos rendszerének. A Xenon izzó kb 2000 üzemóráig működik tökéletesen, míg egy hagyományos halogén izzó csak 400 üzemórát. A xenon nem érzékeny a rázkódásra (nincs benne izzószál), míg a halogén izzók élettartama jelentősen lecsökken rossz utakon.

Termékeink további előnye, hogy bármelyik gyári halogén izzó foglalatába könnyedén beszerelhető, és az ízléses kivitelű, króm trafók még a motortér díszét is képezhetik. A szett tartalmaz a két izzó és két trafó mellett minden szükséges szerelési anyagot és kábelt, amelyekre szüksége lehet. Tökéletesen alkalmas autók fővilágításaként, reflektoraként, illetve a már jelenleg is meglévő xenonos világítás mellé ködlámpába, reflektorba.

Előnyei:

  • Nagyobb fényerő
  • Kisebb energiafogyasztás
  • Megbízhatóbb
  • Nagyobb élettartam
  • Exkluzív megjelenés
  • Kevésbé fárasztja a szemet éjszaka
  • Útburkolati jelek és táblák ragyognak
  • Rázkódásra nem érzékeny
  • Nincs fényerőingadozás (alapjáraton, nagy terhelés alatt sem)

A XENON szettek megtekintéséhez kattinson ide !

Mi az a H.I.D (Xenon működési elv)

High Indensity Discharge - azaz Magas Intenzitású Kisülés. Ez a XENON izzók működési elve.

A Xenon izzó csak bizonyos konkrét frekvenciákon bocsát ki magából fénysugárzást, a többi frekvenciákon egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben sugároz. Ettől lesz egy xenon lámpa fénye és színhőmérséklete olyan természetes, amilyet még csak meg sem lehet közelíteni a halogén lámpákkal.

A xenonlámpák xenon gáz, és halogén sók jelenlétében végbemenő gázkisülés jelenségét hasznosítják, amelynek fenntartásához 80-100 V körüli váltakozó feszültségre van szükség 35W teljesítmény mellett. A gázkisülés viszont csak 25 kV-os gyújtóimpulzussal indítható be, ezért kell feszültség-, és frekvenciaszabályozó elektronikát (trafót) használni.

A Xenon izzó kívülről hasonlóan néz ki mint a hagyományos halogén izzó, kivéve a speciális csatlakozót. A belsejében két elektróda van ami között egy Xenon gázzal töltött üveggömb található. A trafó által létrehozott nagy frekvenciájú váltakozó magas feszültség segítségével egy üvegkamrában két elektróda között ívet hozunk létre, mely létrehozza az önfenntartó gázkisülést.

Színhőmérsékletek:

színhőmérséklet skála 10000K lila fény
8000K nappal, kissé felhős égbolt
6000K xenon izzó (kristálykék)
5600K vaku
4800K reggeli, délutáni alacsony napállás
4300K xenon izzó (jégfehér)
3000K xenon hatású halogén izzó
2300K halogén izzó
1900K gyertya lángja

 

Xenon fényű halogén  izzó:

Az alapvető különbség a xenon fényűnek árult halogén izzókkal szemben, hogy ott festéssel érnek el más színt, ezzel viszont romlik a fényerő, így használatát semmiképpen nem javasoljuk!


A hatályos jogszabályok szerint az utólagosan beépített xenon szettek közúti forgalomban nem , csak forgalom elől elzárt területen használhatóak !
Minden engedélyköteles eszköz kizárólag közút vagy közforgalom elől elzárt magánúton közlekedő gépjármű-re, mezőgazdasági vontatóra és lassú járműre szerel-hető fel. A Vevő ettől csak saját felelősségére, az érvényes jogszabályok (pl. 5/1990. (IV.12.) KÖHÉM rende-let) betartásával térhet el. Termék vásárlásakor a vételár nem tartalmaz műbizonylatot. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által hitelesített műbizonylat és minden ezzel összefüggésben felmerülő költség a Vevőt terheli.

Webáruház készítés