Autós kétkamerás DVR menetrögzítő és tolató kamera DVR 200 FHD

Autós kétkamerás DVR menetrögzítő és tolató kamera DVR 200 FHD
Autós kétkamerás DVR menetrögzítő és tolató kamera DVR 200 FHD
- FULL HD digitális videórögzítés és fényképezőgép- Első és hátsó kamera felvétel rögzítés SD kártyára- Automatikus átkapcsolás tolatókamera üzemmódra tolatáskor- PIP, kép a képben kétkamerás 4" LCD kijelző- 170 fokos széles látószög , HDMI csatlakozás- Parkoló módban autós megfigyelő kamera funkció, mozgásra és ütközésre felvételt készít !- Üveglencsés objektív, sávelhagyás és követési távolság figyelmeztetéssel- Magyar nyelvű menürendszer
22 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
DVR 200 FHD széles látószögű Full HD 2 kamerás autós menetrögzítő kamera tolatókamera funkcióval
A tolatókamera használata
A hátsó kamera lehetővé teszi nem csak tolatás, de közlekedés közben is a jármű mögötti események megfigyelését. A járművön belül elhelyezve pedig akár a hátul utazó gyermek vagy a raktér ellenőrizhető vele. Külön könyvtárban kerül folyamatos rögzítésre az első és a hátsó kamera képe. A két nézet gombnyomásra (UP) átváltható vagy egyidejűleg – kép a képben módon – együtt is ellenőrizhető.
A kamera időjárásnak ellenálló kivitelű és beépített 4 x LED világítással rendelkezik. Javasolt szakember segítségével, biztonságosan rögzíteni és meg- felelő polaritással csatlakoztatni a piros (+12 V) és fekete (GND) vezetéket a tolatólámpához. Ennek köszönhetően a tolatást érzékeli a készülék és a tolatókamera beépített LED-jei világítanak a manőver alatt. A tápfeszültséget a fő-kamerából kapja, ehhez csatlakoztatni kell a 4-pólusú, ∅2,5 mm dugót a kamera felső sarkában található aljzatba. Bedugása után a tolatókamera képe azonnal megjelenik a képernyő jobb felső sarkában. A teljes tolató nézet és a parkolást segítő színes segédvonalak megjelenítéséhez nyomja meg az UP gombot vagy kapcsolja hátramenetbe a sebességváltót.
Automatikus felvételindítás
E készülék automatikusan elindítja a felvételt, ha bekapcsolják. Ha pedig csatlakoztatják a tápellátást, akkor automatikusan bekapcsol és elindítja a felvételt. Működése járműtől függően változhat abból adódóan, hogy az indítókulcs eltávolítása után a szivargyújtó aljzat feszültségmentes lesz-e vagy sem. Egyes típusoknál az aljzat állandóan feszültség alatt marad, ilyenkor a kamerát manuálisan kell bekapcsolni.
Amennyiben a jármű aljzata nem lesz feszültségmentes a (parkolás) indítókulcs kivétele után, a felvétel tovább folytatódik vagy időzítve kikapcsol a menü beállításaitól függően. A vezetőnek kell csatlakoztatnia (ekkor a felvétel elindul) és kihúznia a szivargyújtó aljzatból a töltőkábelt, vagy az OK (5.) gomb rövid megnyomásával bekapcsolni, nyomva tartásával kikapcsolni. A bekapcsolt kamera az OK rövid megnyomására elindítja vagy megállítja a felvételt. A készülék bekapcsolása mindig a felvétel elindítását eredményezi és bekapcsol a tápellátás biztosításakor is. Ha a menüben a mozgásérzékelő mód aktiválva van, a felvétel mozgás hatására megkezdődhet.
Az adott memóriakártyára rögzíthető felvétel hossza függ a kiválasztott felbontástól, képminőségtől. Hozzávetőlegesen 60 perc FULL HD 1080p felvétel igényel 8GB tárhelyet. A felbontást csökkentve, jelentősen nő a felvételi idő. Folyamatos felvételi mód kiválasztása esetén a felvétel akkor is folytatódik, ha megtelik a memóriakártya. A készülék a legrégebbi felvételeket kezdi törölni a megadott ciklusoknak (pl. 2 percenként) megfelelően. A teljes kikapcsoláshoz húzza ki az USB csatlakozót és kapcsolja ki az OK gombbal.
Üzemmódok: 3 üzemmód választható ki az üzemmód választó MODE (3.) gombbal: videofelvétel, fényképezés, video és fénykép lejátszás. A hozzájuk tartozó piktogramok a bal felső sarokban jelennek meg. A különböző menüpontokban látható szimbólumok az alapképernyőn is láthatók, ha az adott funkciót aktiválta. A fel/le léptetéshez használja az UP/DOWN gombokat (4.,6.), a funkció megnyitásához az OK (5.) gombot, az almenükből történő kilépéshez a MENU (7.) gombot.
Felvételek ellenőrzése: válassza ki a lejátszás módot (filmszalag szimbólum a bal felső sarokban). A léptető gombokkal keresse meg a kívánt felvételt. Video esetén az OK gombbal indíthatja vagy szüneteltetheti a lejátszást, közben pedig szabályozhatja a hangerőt az UP/DOWN léptető (4.,6.) gombokkal. A MENU (7.) gomb egyszeri megnyomása után a törölheti vagy védheti későbbi törlés ellen az adott felvételt, vagy automatikus diavetítést indíthat el, az ön által kívánt késleltetéssel. A kívánt funkció kiválasztása a léptető gombokkal, majd az OK gombbal történik. Az almenükből a MENU gombbal léphet vissza a főmenübe.
Videofelvétel
Ez az üzemmód aktív a töltőkábel csatlakoztatása vagy a bekapcsoló gomb (OK) megnyomása után. A felvétel elindul, ha van memóriakártya helyezve a készülékbe. A képernyő bal alsó részén piros kör, jobbra fent kék LED is villog, az OK gombbal szüneteltethető és újra indítható a felvétel. A menüben beál- líthatja a háttérvilágítás késleltetett kikapcsolását, de ezt megteheti bármikor a MENU gomb nyomva tartásával is. Ekkor a kék LED mutatja az éppen folyó felvételt, de a képernyő sötét. A MENU újabb 2 sec-ig tartó nyomva tartásával visszakapcsol a kijelző háttérvilágítása. A hangfelvételt be- és kikapcsolhatja, ha videofelvétel közben röviden megnyomja a DOWN gombot. A képernyő felső sávjában piros X jelzéssel áthúzott mikrofon esetén a videofelvétellel együtt nem készül hangfelvétel. A MENU gomb 3 másodpercig tartó nyomva tartásával a képernyő ki- és vissza kapcsolható. Sötét képernyő mellett is tovább működik a kamera az előzőleg beállított módban.
Fényképezőgép
Válassza ki a fotó módot a MODE gombbal (fényképezőgép ikon a bal felső sarokban). Az OK gombbal fényképezhet. Videofelvétel közben nem lehet
átkapcsolni másik üzemmódba, először állítsa meg a felvételt!
Lejátszás
Válassza ki a lejátszás módot a MODE gombbal. A FEL/LE gombokkal (UP/DOWN) léptetheti a memóriakártyán található fotókat és videofelvételeket. A fényképek és videofelvételek megkülönböztethetők a bal felső sarokban látható .avi vagy .jpg fájl-kiterjesztéssel. A kiválasztott video lejátszásához vagy szüneteltetéséhez nyomja meg az OK gombot. A hangerőt a fel/le gombokkal szabályozhatja.
Rázkódás elleni védelem
A fényképezőgép menüben (Anti-Shaking) lehetőség van annak a beállítására, hogy a kamera erőteljes mozgása a felvételen kevésbé legyen zavaró. Próba felvétellel ellenőrizheti az ön számára kedvezőbb beállítást.
Éjszakai mód (NIGHTVISION) és WDR funkció
A kamera éjszaka látó funkciója, a szokásos LED megvilágítás alkalmazása nélkül is kiemelkedő érzékenységet biztosít, alacsony fényviszonyok mellett is. A sötét részletek a szokásosnál jobban láthatók. A WDR (Wide Dynamic Range) bekapcsolása a fényviszonyoktól függetlenül az elérhető legjobb képminőséget biztosítja.
Automatikus felvétel mozgásérzékelésre
A menüben (Motion Detection) lehetőség van annak a beállítására, hogy ha a kamera mozgást érzékel, akkor a felvétel automatikusan elinduljon és egy rövid időtartamot rögzítsen. Ha az objektív előtt nem történik változás, akkor a felvétel szünetel. Ez a funkció a látótérben történő jelentősebb változást érzékeli.
Automatikus felvétel „Parkolóőr” üzemmódban
A menüben (Parking Monitor) lehetőség van annak a beállítására, hogy ha ütközés történik, akkor a felvétel automatikusan elindul és 5-10-30 másod- percet rögzít. Ha a távollétében valaki sérülést okozott a parkoló járművén, azt jó eséllyel rögzítheti a kamera. A felvételt eredményező ütközés nagysága a giroszkóp (G-Sensor) érzékenységével szabályozható.
Sávelhagyás figyelmeztetés (LDWS; Lane Departure Warning System)
A készüléket előkészítették arra, hogy BIP-BIP hangjelzéssel jelezze a vezetőnek, ha figyelmetlenség miatt elhagyja a forgalmi sávját. A funkciót aktiválni az LDWS menüpontban lehet. A funkció megbízható működéséhez folyamatosan, egyenletesen, szabályosan és jól láthatóan felfestett útburkolati jelek szükségesek. Amennyiben a helyi úthálózat eltérései miatt ez nem biztosított – a téves figyelmeztetések megelőzése érdekében – javasolt ezt a funkciót kikapcsolni.
LDWS Setting: a fel/le gombokkal fel/le és jobbra-balra mozgatható a kalibrációhoz a képernyőn megjelenő színes ábra. A felső piros vonal jelképezi az előttünk haladó jármű távolságát, a zöld szaggatott vonalak pedig a sáv útburkolati jelzéseket. Egy parkolóban állva állítsa be a jármú adottságainak megfelelően a kívánt nézetet. Kilépés a MENU gombbal.
Követési távolság figyelmeztetés (FCWS; Forward Collosion Warning System)
A készüléket előkészítették arra, hogy BIP-BIP hangjelzéssel jelezze a vezetőnek, ha figyelmetlenség miatt túl kicsi, balesetveszélyes követési távolságot tart. A működés függ az előző pontban leírt kalibrációtól.
Ciklikus, de folyamatos felvételi lehetőség
Ha a MENU „Loop Recording” funkciója aktív, akkor a beállítástól függő időtartamú felvételeket készít egymás után a kamera, amelyeket folyamatos felvétellé fűz össze. A memóriakártya teljes kapacitásának felhasználása után mindig csak a legrégebbi felvételi ciklus kerül törlésre, a kiválasztott időtar- tamnak megfelelően. Így biztosítható a lehető legkisebb információ vesztés a régi felvételek törlésekor. Nem működik az automatikus törlés, ha a Loop Recording ki van kapcsolva, vagy ha a Protect funkcióval védi a felvételeket törlés ellen.
A fontos felvételek automatikus zárolása (G-Sensor)
A beépített giroszkópnak köszönhetően a kamera képes érzékelni, ha ütközés történt. Ebben az esetben az éppen zajló felvételi ciklust zárolja, és nem törli le a felvétel hosszas folytatása esetén sem. Ha megtelik a memóriakártya, szakaszosan törli mindig a legrégebbi felvételeket, de a védett fájl megmarad. Az e funkcióval nem rendelkező kamerák gyakran automatikusan és észrevétlenül letörlik a fontos felvételt addigra, amikorra éppen szükség lenne rá. E funkció aktiválható és érzékenysége beállítható a G-Sensor menüpontban.
A járműtől és útviszonyoktól függően állítsa be egyedileg a G-Sensor érzékenységét. Túl érzékenyre állítva, feleslegesen sok felvételi ciklus kerülhet törlési védelem alá és esetleg megtelhet a memóriakártya a védett felvételek miatt.
Az automatikus zárolástól függetlenül manuálisan is bármikor védetté teheti a felvétel aktuális részét Nyomja 3 másodpercig felvétel közben a „UP” gombot és az éppen felvett ciklus védetté válik automatikus törlés ellen. A gomb ismételt nyomva tartásával e funkció törölhető és a „kulcs” szimbólum eltűnik a képernyőről. A védett felvételek a DCIM mappán belüli EMERGENT mappában vannak elkülönítve.
A felvételek törlése vagy védelme
Lejátszás módban a léptető gombokkal válassza ki a törölni vagy törlés ellen védeni kívánt felvételt. Nyomja meg a MENU gombot, majd a UP/DOWN
gombokkal válassza ki a kívánt opciót, amit az OK gombbal erősíthet meg.
Delete: az adott felvétel vagy az összes törlése.
Protect: az adott felvétel vagy az összes zárolása törlés ellen, vagy a zárolás feloldása.
Slide Show: diavetítés módban a felvételek léptetése megadott késleltetéssel.
Természetesen számítógéppel összekötve is törölheti vagy másolhatja a felvételeket. Ha rendelkezik kártyaolvasóval, abba is áthelyezheti a memória- kártyát a felvételek rendezése céljából.
DVR 200 FHD 2 kamerás autós menetrögzítő kamera tolatókamera funkcióval tulajdonságai
• NAGYOBB BIZTONSÁG: • EGYIDEJŰLEG ELLENŐRIZHETŐK A JÁRMŰ KÖRÜLI ESEMÉNYEK• 2in1: előre és hátrafelé is látó 2db kamera• tolatáskor automatikus kijelző-átkapcsolás • kép a képben (PIP) megjelenítési lehetőség• mindkét kamera képe folyamatosan rögzíthető• beépített 4xLED világítás a tolatókamerában • parkolás asszisztens ábra a képernyőn • bizonyítékként szolgálhat baleset esetén• FULL HD felbontású, magas részletezettségű felvételek• videokamera vagy fényképezőgép mód• megnövelt éjszakai érzékenység, dual LED• rendkívül széles látószög, hogy mindent lásson• extra minőségű, 6 üveglencsés objektív• masszív, fém burkolat védi ütközés esetén is • nagyméretű, 4” (101mm) LCD képernyő • WDR: széles dinamika-tartomány• LDWS: sávelhagyás figyelmeztetés • FCWS: követési távolság figyelmeztetés • folyamatos, ciklikus felvételi lehetőség; nem mulaszt el semmit• automatikus felvételindítás mozgás érzékelésekor• érzékeli az ütközést és zárolja a felvételt törlés ellen• parkoló őr: ütközéskor felvételt készít• állítható érzékenységű G-SENSOR• rázkódás elleni védelem a jó képminőségért• dátum, időpont és rendszám a felvételeken• microSDHC kártya, Class 10+, 8-128GBmax. (nem tartozék)
A menetrögzítő kamera csomag tartozékai

Full HD VDR menetrögzítő kamera
Tolatókamera 5 méter vezetékkel
Tapadókorongos tartó
USB-miniUSB kábel
3.5m szivargyújtó csatlakozókábel (12-24V)
Magyar nyelvű használati útmutató
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
M000MDVR200FHD
shopmania.hu