Víz Zöldség Gyümölcs fertőtlenítő Ózongenerátor
Egy készülék, amely egyaránt működtethető a hozzá tartozó szilikoncsővel és anélkül is. A cső nélkül a levegő, a különböző felületek ózonkezelése valósítható meg 10 m2-ig. A csövet és habkövet alkalmazva max. 200 literes edénybe, tárolóba bevezetve az ózon a vízbe is juttatható.
A készülék időzítőkapcsolójának segítségével könnyen választhatunk a 10-30 perces kezelési idők közt.
Az ózongenerátor falra szerelhető, így praktikusan kezelhető, nem foglal helyet a konyhapulton, és mindig kéznél van.
- Zöldségek, gyümölcsök és húsok tisztítása: a kezelni kívánt élelmiszereket helyezze egy edénybe és a szilikoncsövet vezesse a vízzel megtöltött edénybe.
- Klíma tisztítás épületekben: ebben az esetben a készüléket helyezzük minél közelebb illetve feljebb, mint a beltéri egység, hogy hatásos legyen a kezelés és a csövet vezessük a lamellák közé.
- Klíma tisztítás gépjárműben: a csövet vezesse be a légbefúvó rendszer nyílásán keresztül minél mélyebbre és kapcsolja a rendszert belső keringetésre, közepes fokozaton úgy, hogy a levegőt a szélvédőre vagy a felső részre fújják a légbefúvók! A motornak nem kell feltétlen járnia és nem kell bekapcsolni a klímát, de hosszú kezelés alatt érdemes akkumulátor töltőt kapcsolni a gépjármű akkumulátorára.
- Mobiltelefon, ruha, maszk stb. fertőtlenítése: A kezelni kívánt eszközöket helyezze egy zárható szekrénybe vagy zárható tetejű dobozba, lehetőleg úgy, hogy a levegő köztök és körülöttük minél jobban áramolhasson. Vezesse be a csövet a dobozba és zárja a doboz tetejét, nagyjából légmentesen.
Miért fontos a konyhai ózonkezelés?
A konyhában kiemelten fontos a higiénia, hogy az étel elkészítése, vagy tálalása közben ne jussanak kórokozók a tányérra, az evőeszközökre, vagy magára az ennivalóra, komoly betegséget okozva. A Salmonella, Staphylococcus, vagy Coli- törzsek nem kívánatosak a konyhában. Ennek ellenére pl. a nyers húsok, tojás feldolgozása közben sajnos előfordulhat, hogy megérintjük a kilincset, a fiókok fogantyúit, csaptelepet, ezáltal útjára bocsátva a baktériumokat, vírusokat. Alapos, rendszeres fertőtlenítésre van szükség. Erre nyújt tökéletes megoldást a konyhai ózongenerátor készülék.
A berendezés alkalmazásával az ételek kezelése is megoldható. Az ózon nagy előnye, hogy a gyümölcsökön, zöldségeket kialakuló, rothadást elősegítő mikroorganizmusokat is elpusztítja, így azok sokkal tovább megőrzik frissességüket, tovább fogyaszthatóak. A húst vízbe helyezve ózonkezeléssel kimoshatóak a különböző kórokozók.
Fontos, hogy az ózonnal történő fertőtlenítés és szagtalanítás vegyszermentes eljárás. A készülék a levegőből állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt, amely a kezelés végeztével visszaalakul oxigénné. Nincs vegyszermaradvány, csak tiszta, friss, fertőtlenített levegő.
Miért hatásos az ózonkezelés?
Az ózon 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák elleni harcban hatékony megoldást jelent.
Műszaki adatok:
- Tápfeszültség AC 230V / 50 Hz
- Teljesítmény 15 W
- Ózontermelés 400 mg / óra
- Munkaidő beállítása 1 - 30 perc
- Anyaga Műanyag
- Méretek 296 x 206 x 60 mm
- Súly 1,3 kg